Το “συμμάζεμα” και ο ευτελισμός της ζωής στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Written by on 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για μια ακόμη φορά παρατηρείται το φαινόμενο διοικητής νοσοκομείου να χτίζει καριέρα στην πλάτη των αιμοκαθαρόμενων. Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου νεφροπαθών Μεσσηνίας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας  κομπορεύεται και μάλιστα στο facebook, ότι συμμάζεψε τις δαπάνες για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης. Δεν ανέφερε όμως ότι το συμμάζεμα αυτό έχει και πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των νεφροπαθών, αφού αγνόησε τους ιατρούς της ΜΤΝ για τις προδιαγραφές των φίλτρων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των αιμοκαθαρόμενων. Προτίμησε να προμηθεύεται αμφίβολης ποιότητας φίλτρα αιμοκάθαρσης χωρίς ποιοτικές τεχνικές προδιαγραφές από το καρτέλ της φτήνιας και  προέλευσης χωρών της Ασίας και της Αφρικής,  αντί αυτών που χρησιμοποιούνται σε όλη την  ΕΕ και τον αναπτυγμένο κόσμο. Μάλιστα ο Διοικητής προμηθεύτηκε φίλτρα αιμοκάθαρσης από μόνο μια εταιρεία !!!!!!!!!!, προέλευσης Μαλαισίας, που όπως λέει έδωσε πολύ χαμηλή τιμή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου δε, αρνήθηκε να εφαρμόσει την εξαίρεση των φίλτρων αιμοκάθαρσης από το παρατηρητήριο τιμών με υπουργική απόφαση [ΑΠ: 1191 25/2/16],  παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες των νεφροπαθών της μονάδας.

Δεν ανέφερε όμως στην προσπάθεια προβολής του, ότι η τακτική που ακολουθεί έβαλε σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της αιμοκάθαρσης αφού για περίοδο του 2016, όλοι οι ασθενείς έκαναν αιμοκάθαρση με φίλτρα ίδιου μεγέθους!!!!!!!!!!!

Με την επιλογή του ο διοικητής του νοσοκομείου της Καλαμάτας αφαίρεσε από τους ιατρούς της ΜΤΝ το δικαίωμα και υποχρέωση τους να επιλέγουν  την κατάλληλη θεραπεία για τους πάσχοντες και το μετέφερε σε  κερδοσκόπους της φτηνής υγείας, αφού ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια προμηθεύονταν φίλτρα από μόνο δύο εταιρείες, μία από την Αίγυπτο και μία από την Μαλαισία.

Με αυτήν την επιλογή του ο διοικητής  διάλεξε στρατόπεδο. Αυτό της υποβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται στα δημόσια νοσοκομεία που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην διάλυση της δημόσιας υγείας  όπως και στην ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας μας.  Τα ποιοτικά και νέας τεχνολογίας φίλτρα θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να αυξήσουν το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής τους μόνο όσοι αιμοκαθαρόμενοι έχουν να πληρώσουν την διαφορά μεταξύ των φίλτρων των κερδοσκόπων της φτηνής υγείας με τριτοκοσμική προέλευση και αυτών που χρησιμοποιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο κ. Διοικητής με τις πράξεις του ακυρώνει τις υποσχέσεις του Υπουργού για ποιοτικά φίλτρα αιμοκάθαρσης στην συμφερότερη τιμή.  Εάν για τον Διοικητή του ΓΝ Καλαμάτας, το μοναδικό κριτήριο προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης είναι η χαμηλότερη τιμή και αφού του αρέσει το παιχνίδι με τα media του προτείνουμε να αγοράσει φίλτρα από την σπηλιά του Αλή μπαμπά (κυριολεκτικά-www.alibaba.com) με 3 ευρώ το κομμάτι και όποιον πάρει ο χάρος.

Ζητούμε από τον Διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας να σεβαστεί την υγεία των αιμοκαθαρόμενων και να προμηθευτεί άμεσα φίλτρα αιμοκάθαρσης σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των νεφροπαθών  όπως τις ορίζουν οι ιατροί της ΜΤΝ.

 

 

Για το ΔΣ

Αθήνα 22/09/2017


Web Radio

Webradio

Current track
TITLE
ARTIST