ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ

Written by on 2 Απριλίου 2018

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως αυτήν την περίοδο διεξάγεται πανευρωπαϊκή έρευνα με την ονομασία EDITH PROJECT (EDITH.EU). Σκοπός αυτής είναι η αξιολόγηση των διαφορετικών μεθόδων θεραπείας που παρέχονται στους νεφροπαθείς στο τελικό στάδιο της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (υπό αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή ή μεταμόσχευση) και η ανάδειξη των παραγόντων που επηρεάζουν, ασθενείς και γιατρούς, στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Η έρευνα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, ανώνυμα, με ένα ερωτηματολόγιο των 30 ερωτήσεων (μεμονωμένων, επιλογής και αρθρωτών), το οποίο είναι διατυπωμένο στην αγγλική γλώσσα. Έχουν ενημερωθεί όλες οι Ομοσπονδίες Νεφροπαθών των κρατών της Ε.Ε., μέσω της EKPF (European Kidney Patients Federation), μέλος της οποίας είναι και η Π.Ο.Ν., προκειμένου να παροτρύνουν τους ασθενείς (σε αιμοκάθαρση, σε περιτοναϊκή και μεταμόσχευση νεφρού) να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Είναι σαφές πως μεγάλο τμήμα των μελών μας δεν έχουν επαφή με την πληροφορική τεχνολογία, ούτε είναι γνώστες της αγγλικής γλώσσας. Προς τούτο, η Ομοσπονδία μας προχώρησε σε μετάφραση της εν λόγω έρευνας, προκειμένου να συμμετέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός.

Ζητούμε από τα μέλη των συλλόγων σας να συμμετάσχουν, να ενημερώσουν και να παρακινήσουν και άλλους συμπάσχοντες σε συμμετοχή. Πρόδηλο είναι πως όσο μεγαλύτερο το μέγεθος του δείγματος, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο πιο αξιόπιστα θα είναι και τα συμπεράσματα.

Το link για την συμμετοχή στην έρευνα είναι το κάτωθι : https://limesurvey.amc.nl/cru/index.php/292146

Στην περίπτωση εκείνη που κάποιοι εκ των νεφροπαθών επιθυμούν να συμμετάσχουν, μολονότι δεν διαθέτουν κάποια ηλεκτρονική συσκευή, δεν είναι γνώστες της αγγλικής ή δεν γνωρίζουν πώς να συνδεθούν στο διαδίκτυο, σας παρακαλούμε εκτυπώστε και διανείμετε την έντυπη μορφή της έρευνας. Συγκεντρώστε τα ανώνυμα ερωτηματολόγια και αποστείλετε τα στα γραφεία της Π.Ο.Ν.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ EDITH

Τα πρώτα αποτελέσματα και συμπεράσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στην ημερίδα που διοργανώνει το EKHA (European Kidney Health Alliance) στις 26/04/2018, στις Βρυξέλλες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεισφορά σας σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα.

Με εκτίμηση,

Για την Π.Ο.Ν.


Web Radio

Webradio

Current track
TITLE
ARTIST